Markante Vennen: verrassingstocht met gratis picknick

Iedereen kent de Kalmthoutse heide met haar stuifduinen en vennen, maar wist je dat er ook buiten de bekende heidegebieden honderden vennen liggen? Ga je mee op ontdekking naar de markante vennen van de Voorkempen? Dat kan! Op zondag 25 augustus kan je een gerestaureerd ven van de Brechtse Heide ontdekken tijdens een unieke en avontuurlijke verrassingsactiviteit met picknick.

Start: 11u30 I Einde: 14u30
Plaats: Parking GC Van de Noot, Mudaeusstraat 9 in Brecht

Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht. Er is plaats voor maximum 50 deelnemers. De wandeling is avontuurlijk en niet geschikt voor rolstoelgebruikers.

Laat je verrassen!

Deze activiteit kadert in het LEADER project 'Markante Vennen'. Dankzij een subtiele heuvel, de microcuesta van de Noorderkempen, barst onze regio van de vennen. Ze vormen de thuis van zeldzame libellen, kikkers, vlinders en waterplanten en zijn een waardevolle habitat om te koesteren. Zonder beheer groeien vennen langszaamaan dicht. Daarom werkt Regionaal Landschap de Voorkempen met ondersteuning van LEADER samen met landbouwers om hun vennetjes de nodige beheersmaatregelen te geven.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Markante Vennen
Copyright: Regionaal Landschap de Voorkempen_Matthijs de Vos
Wanneer zondag 25 augustus 2019 van 11:30 tot 14:30
Waar GC Brecht
Mudaeusstraat 9, 2960 Brecht
Bekijk op kaart
PrijsGratis (Basistarief: 0,00 €)