25/01/2024 - Omleidingen tijdens fase 1 en 2

De geplande wegenwerken aan de Handelslei in Sint-Job-in-‘t-Goor komen dichterbij. Half maart gaat de eerste schop in de grond. Eerst zijn er  voorbereidende nutswerken en vanaf half april zal ook de aannemer van start gaan met de eigenlijke weg- en rioleringswerken. Er wordt gewerkt in twee fasen: fase 1 tussen de Brechtsebaan (N115) en de inrit van de Aldi en fase 2 tussen de inrit van de Aldi en de Frans de Meyerstraat. Volgens de huidige planning duren de werken tot eind 2024. 

Inmiddels hebben we een zicht op de te volgen omleidingsroutes. De werfzone zal immers voor zowel doorgaand autoverkeer als voor doorgaand fietsverkeer niet toegankelijk zijn. 

Lokaal autoverkeer via Sluisvijfbaan 

In noordelijke richting, richting de E19, wordt het autoverkeer omgeleid via de Brugstraat, de Vaartlaan, de Sluisvijfbaan en de Eikenlei. In zuidelijke richting, richting Sint-Job-in-’t-Goor, volgen auto’s een omleiding via de Eikenlei, de Sluisvijfbaan, de Vaartlaan, de Handbooglaan, de Holleweg, de Hogeweg, de Zandstraat, de Kattenhoflaan, de Koningin Fabiolalaan en de Brugstraat. Ook de bussen volgen grotendeels de omleiding zodat zo weinig mogelijk haltes geschrapt moeten worden. Om het verkeer op deze omleidingsroute te kunnen regelen, worden er aan Sluis 5 werflichten voorzien. We werken langs de omleidingsroutes met proefopstellingen van circulatie. We evalueren deze opstellingen permanent en sturen die indien nodig bij. 

Korte fietsomleidingen langst oost- en westkant werfzone 

Fietsers volgen kortere omleidingen via de omliggende straten. Ten oosten van de Handelslei is dat via de Brechtsebaan, de Tilburgbaan, de Goudregenlaan en het jaagpad langs het kanaal. Ten westen van de Handelslei volgen fietsers dan weer een omleiding via de Eikenlei, de
Canadalaan en het jaagpad langs het kanaal. 

Handelslei als groenere, veiligere verkeersas voor alle weggebruikers

Met de heraanleg van de Handelslei wil de gemeente Brecht niet alleen een oplossing bieden voor de slechte staat van deze belangrijke verkeersas, maar ook meteen ondergronds de nodige rioleringswerken uitvoeren. Een stap vooruit voor bewoners en winkeleigenaars waar er naast autobestuurders ook meer aandacht is voor de veiligheid van fietsers en voetgangers en waar oog is voor groen in het straatbeeld. De werken zullen onvermijdelijk
op korte termijn voor de nodige hinder zorgen, maar we streven ernaar om die hinder zo beperkt mogelijk te houden.

Blijf op de hoogte 

Voor alle verdere informatie over de werken aan de Handelslei kan je terecht op www.brecht.be/handelslei. Ook tijdens de werken zullen we via deze webpagina steeds het meest recente nieuws en belangrijke hinderinformatie delen. Je kan via de webpagina ook inschrijven op een digitale nieuwsbrief die we op regelmatige tijdstippen zullen uitsturen.